2013. február 3., vasárnap

22 / 5

Hihetetlen, hogy rohan az idő! Nimród lassan fél éves, Odett pedig nemsokára kettő. Múlt havi bejegyzésemmel kissé elmaradtam, de azért megírtam.

Nimród 4. hónapja több fantasztikus élményt tartogatott. Kibújt két fogacskája és hátról hasra fordult. Azóta pörög össze-vissza és villogtatja a rizsáit. Nagyon édes és nyugodt kisbaba. Rendkívül vidám, rengeteget nevet, hangosan kacarászik. A lufijával pedig - ami nem mellesleg tökéletesen fejleszti a mozgását - folyamatos csatát vív.


Odett pedig nagyon nekilódult, ami a beszédet és éneklést illeti. Előbbi még persze némi logopédiára szorul, utóbbi pedig inkább mondóka formájában jelenik meg, de a dalok ritmusát tökéletesen visszaadja és mi, akik nap mint nap hallgatjuk őt, pontosan értjük, amit mond.

Teljes mondatokkal fejezi ki magát, pl. "Köszönöm szépen a reggelit, Édesanya/Édesapa!", vagy "Édesanya, gyere játszani Odettel!". Persze ezekre fel kell hívni a figyelmét, mert még nem magától teszi így össze a szavakat, de amikor azt mondja, hogy megette a reggelit, akkor visszakérdezünk, hogy mit kell ilyenkor mondani? és már mondja is.



És hát mit tagadjam, ami a táncolás illeti, véleményem szerint nagyon tehetséges. Ha mutatok neki valamit, pikk-pakk elsajátítja. Fura, de pl. nem tanítottam neki kifejezetten azt, hogy jobb és bal, de mégis tökéletesen tudja.



Zajlik tehát az életünk. Odett és Nimród minden nap tanul és tanít nekünk valami újat. Kettejük kapcsolatára a sok mosoly és kedves gesztusok jellemzők. De álljon itt erről is egy videó, amely megmutatja, milyen sajátságos szimbiózisban élnek ők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése